Bobex logo
TANKKAARTEN, BETAALTERMINALS,...
ONTDEK AL ONZE GIDSEN»

Debiteurenbeheer kost tijd en moeite

 
debiteurenbeheer
Verkopen is vaak geen probleem, de betaling krijgen daarentegen kan dat wel zijn! In moeilijke economische tijden valt op dat mensen steeds vaker betalingen uitstellen en rekeningen laten opstapelen. Soms gaat het zo ver dat een aankoop na maanden nog steeds onbetaald blijft.

Om de betaling alsnog te krijgen, is op dat ogenblik heel wat effort nodig om nog maar te zwijgen van de administratie en tijd die hiermee gepaard gaan.

Het debiteurenbeheer uitbesteden

Misschien hebt u er nog niet bij stilgestaan, maar een schuldvordering naar uw klanten toe, is iets dat u makkelijk kunt uitbesteden. Hierbij doet u beroep op een incassobureau dat de inspanningen voor u gaat leveren. Gezien deze bureaus gespecialiseerd zijn in debiteurenbeheer werken zij snel en efficiënt en is de kans dat u de achterstallige gelden snel ontvangt bijzonder groot.

Professionele schuldvordering

Een schuldvordering door een incassobureau laten uitvoeren brengt heel wat voordelen met zich mee. In de eerste plaats wint u heel wat tijd die u kunt besteden aan de kernactiviteiten van uw onderneming. Daarnaast vermijdt u een complexe administratie die hiermee gepaard gaat. Ten slotte is de kans groot dat u het geld sneller ontvangt dan wanneer u zelf actie onderneemt.

Uw debiteurenbeheer op een professionele manier vorm geven?

Wacht niet langer op uw geld en vraag vandaag nog gratis & vrijblijvend offertes aan.

Wat is het verschil tussen incasso en factoring? Door de sterke stijging van het aantal wanbetalers nemen steeds meer en meer bedrijven een factoring bedrijf onder de arm. Het is namelijk zeer nadelig voor uw eigen bedrijf als klanten echt té lang wachten om hun facturen te betalen. Op die manier kan u namelijk zelf…

Verder lezen

No cure, no pay? Hoe gaat een deurwaarder te werk? Er bestaan heel wat misverstanden over de precieze taakomschrijving van een deurwaarder. Vaak wordt aangenomen dat hij meteen beslag legt op roerende of onroerende goederen, maar dit is pas de allerlaatste stap in een lange procedure die hij doorloopt om facturen alsnog te incasseren. Stapelen…

Verder lezen

Zakelijk een incassobureau inschakelen Een eigen zaak is altijd uw droom geweest. U stampt enthousiast een eigen project uit de grond en werkt hard om uw klanten tevreden te stellen. Alles verloopt prima, tot de laatste stap in het zakelijk proces: uw klant moet betalen. Plots moet u zich zorgen maken om onbetaalde facturen. Wanbetalers vormen…

Verder lezen

Hoe beperkt u best de risico’s van wanbetalers? Wanbetalers zijn effectief een bedreiging voor de financiële gezondheid van een onderneming. Uit onderzoek blijkt dat 1 op 4 Belgische bedrijven over kop gaat door slechte betalers. Vlot betalingsverkeer is immers essentieel voor een goede business. Aangezien omzet slechts omzet is wanneer de klant ook werkelijk betaalt….

Verder lezen