Uw incassobureau kiezen in 2 stappen

Een bedrijf dat veel te laat betaling ontvangt brengt zijn kapitaal in gevaar. Eindeloos wachten op uw geld met alle gevolgen vandien. U moet weten dat u, als het te laat, is geen juridische stappen meer kunt ondernemen. Om u bij te staan bij de organisatie en begeleiding van uw incassodossiers, kunt u een incassobureau inschakelen.

Incassobureau kiezen

Hoe moet u nu een incassobureau kiezen?

Stap 1: Vraag een offerte aan

De beste manier om een incassobureau te vinden is offertes aanvragen. Zo kunt u gemakkelijk een aantal voorstellen en prijzen vergelijken. U kunt hierboven een vragenlijst invullen en wij zorgen ervoor dat u snel en geheel vrijblijvend offertes ontvangt van gespecialiseerde incassobureaus.

Stap 2: Vergelijk offertes en kies uw incassobureau

Heeft u uw offertes ontvangen? Dan is het tijd voor de volgende stap. Hieronder volgen 4 vragen die u zicht kunt stellen:

1. Wat is de betaalwijze van het incassobureau?
Sommige incassobureaus worden betaald op basis van het bedrag dat zij daadwerkelijk voor u innen. Andere incassodiensten hebben de voorkeur om met een vast bedrag te werken, ongeacht welk bedrag ze uiteindelijk voor u innen. Dit vast bedrag valt vaak onder de noemer “dossierkosten”.

Bij de eerste optie is het voordeel dat het agentschap betaald worden op basis van hun prestaties. Hierbij kunnen ze meer moeite en energie investeren om uw schuld te innen. Het is niet altijd gemakkelijk om deze wetgeving te volgen voor incassobureaus, aangezien de druk voor hen vaak erg hoog is.

2. Wat zijn de gebruikte methoden van het incassobureau?
Incasso is een gevoelige kwestie die snel uit de hand kan lopen. Daarom dat er tal van wetten de praktijk bepalen. De methoden die een incassodienst gebruikt moeten volkomen legaal zijn.

3. Hoelang bestaat de incassodienst?
Wanneer het incassobureau een manier van werken heeft met uitstekende resultaten als gevolg, dan kunt u er zeker van zijn dat anciënniteit een garantie voor succes is. Dit betekent in feite dat de winsten constant zijn en dat de incassodienst winstgevend is. Het incassobureau heeft dus hun waarde bewezen. En bovendien zorgt de anciënniteit hen meer ervaring geeft.

4. Wat zijn uw behoeften?
Elk bedrijf organiseert het geheel van activiteiten anders en volgens specifieke methoden. Afhankelijk van specifieke kenmerken van de sector, zal het bedrijf keizen voor een bepaalde vorm van bedrijfsvoering.

Daarom bestaan er incassodiensten die gespecialiseerd zijn in bepaalde sectoren. U moet dus best een incassobureau kiezen die de regels en kracht van uw sector kent. Daarnaast moet deze incassodienst op de hoogte zijn van alle financiële en juridische specificaties.

Aarzel niet langer!

Schakel een incassobureau in

U vindt het innen van niet betaalde facturen bij debiteuren een dure aangelegenheid? Misschien is een ‘no cure no pay’ incassobureau voor het incasseren van uitstaande vorderingen wel misschien iets voor u. Bij deze formule betaalt u geen opstart- of vaste abonnementskosten, maar betaalt u in functie van het resultaat. Betaalt de wanbetaler zijn schuld,…

Verder lezen

Door de sterke stijging van het aantal wanbetalers nemen steeds meer en meer bedrijven een factoring bedrijf onder de arm. Het is namelijk zeer nadelig voor uw eigen bedrijf als klanten echt té lang wachten om hun facturen te betalen. Op die manier kan u namelijk zelf in de problemen komen en zal u misschien…

Verder lezen

Er bestaan heel wat misverstanden over de precieze taakomschrijving van een deurwaarder. Vaak wordt aangenomen dat hij meteen beslag legt op roerende of onroerende goederen, maar dit is pas de allerlaatste stap in een lange procedure die hij doorloopt om facturen alsnog te incasseren. Stapelen uw onbetaalde facturen zich op of wordt het bedrag aan…

Verder lezen

Verkopen is vaak geen probleem, de betaling krijgen daarentegen kan dat wel zijn! In moeilijke economische tijden valt op dat mensen steeds vaker betalingen uitstellen en rekeningen laten opstapelen. Soms gaat het zo ver dat een aankoop na maanden nog steeds onbetaald blijft. Om de betaling alsnog te krijgen, is op dat ogenblik heel wat…

Verder lezen