Hoe beperkt u best de risico’s van wanbetalers?

Wanbetalers zijn effectief een bedreiging voor de financiële gezondheid van een onderneming. Uit onderzoek blijkt dat 1 op 4 Belgische bedrijven over kop gaat door slechte betalers. Vlot betalingsverkeer is immers essentieel voor een goede business. Aangezien omzet slechts omzet is wanneer de klant ook werkelijk betaalt.

Een incassobureau beschikt over specialisten met gedetailleerde kennis van zowel nationale als Europese wetgeving. Daarnaast komen commerciële relaties niet in gevaar, een externe specialist zal uw klanten op professionele wijze contacteren. Wanneer u beslist om een incassobureau in te schakelen heeft u zeker meer tijd en energie over om u te richten op uw kerntaken.

Wanbetalers aanpakken

Verschil tussen gerechtsdeurwaarder en incassobureaus

Deurwaarders en incassobureaus hebben hetzelfde doel: Uw bedrijf helpen om openstaande schulden terug te vorderen. Een deurwaarder heeft eigenlijk een dubbele professionele identiteit: Het zijn openbare en ministriële ambtenaars die hun functie uitoefenen als zelfstandige. Het grote verschil is dat een gerechtsdeurwaarder, in tegenstelling tot een incassobureau, tot de juridische mogelijkheden beschikt om het openstaande bedrag te incasseren. Deurwaarders kunnen dus beslag leggen op goederen of soms zelfs de woning van een debiteur.

Tarieven deurwaarders

Tarieven voor deurwaarders liggen vast in een Koninklijk Besluit. Voor elke verrichting of tussenkomst is er een vaste vergoeding voorzien. De prijs van een gerechtsdeurwaarder kan verschillen naar gelang de aarde van de opdracht die wordt toevertrouwd en de verrichtingen die nodig zijn. U laat best een deurwaarder een raming van de kosten maken.

Op zoek naar een gerechtsdeurwaarder?