Incassokosten

Heeft uw bedrijf te kampen met openstaande facturen en wanbetalers? Ondernam u op eigen houtje reeds verschillende pogingen, maar bleven uw vele telefoons, e-mails en aanmaningen onbeantwoord? Als de situatie voor uw bedrijf acuut is, bent u genoodzaakt actie te ondernemen.

geslaagde no cure no pay incasso

Het lijkt misschien een drastische stap om een incassobureau in te schakelen, maar wat zullen de gevolgen van uw uitstelgedrag zijn? Wanneer de onbetaalde facturen zich blijven opstapelen en de kosten voor uw bedrijf oplopen, dreigt als volgende stap een schuldenlast. En daarna zelfs het faillissement. Zo ver hoeft het niet te komen! Tijdig een incassobureau inschakelen is de oplossing. Vraagt u zich af hoeveel de kosten voor het inschakelen van een incassobureau bedragen? U zult merken dat u enkel kosten maakt wanneer het incassobureau prima werk levert.

Wat zal het mij kosten om een incassobureau in te schakelen?

Dit is voor u de belangrijkste vraag: hoeveel zal het inschakelen van een incassobureau mij kosten? We kunnen u garanderen: de hulp inroepen van een professional zal u enkel financieel voordeel opbrengen. Een incassobureau biedt zijn klanten meestal twee verschillende formules aan om de kosten te berekenen. Het is zinvol om vooraf te bespreken welke formule voor uw bedrijf het interessantste is.
 

Geef wanbetalers geen kans


 

  • Geen oplossing, geen kosten Misschien bent u vertrouwd met de term ‘No cure, no pay’. Hiermee wordt bedoeld dat de dienstverlener slechts wordt betaald als hij de dienst tot een goed einde heeft gebracht. Incassobureaus hanteren meestal dit principe. Concreet komt het erop neer dat u niets betaalt voordat de factuur werd geïncasseerd. Als uw schuldenaar niet betaalt, zal het u dankzij de ‘No cure, no pay’ methode niets kosten.
  • Uurloon Het is ook mogelijk om een incassospecialist in te schakelen. Hierbij worden de kosten berekend volgens een vast bedrag per uur.

U leest het goed: als bedrijf heeft u niets te verliezen bij het inschakelen van een incassobureau. Kosten maakt u enkel wanneer de facturen werden geïncasseerd. Indien het incassobureau niet succesvol is, betaalt u niets. Stel dus niet uit om professionele hulp in te schakelen wanneer de onbetaalde facturen zich opstapelen.

Wanneer het no cure no pay incassobureau slaagt in haar opzet om de schuld van de wanbetaler terug te krijgen storten ze het restbedrag (factuurbedrag – incassokosten) op uw rekening. Het incassobureau kost u dus enkel geld indien ze slagen in hun opzet.

Zijn er extra kosten aan een incassobureau verbonden?

Het is belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken met uw gekozen incassobureau. We willen u graag wijzen op eventueel bijkomende kosten, die na het inschakelen van een incassobureau in rekening kunnen worden gebracht.

  • Administratieve kosten In praktijk worden de administratieve kosten vaak apart in rekening gebracht. Het gaat hierbij om de kosten die worden gemaakt voor het versturen van de aanmaningen.
  • Incassokosten Dit gaat over de kosten die verbonden zijn aan het opstellen van een dossier, zoals kantoorkosten, papier, kopieerkosten, en andere.
  • Informatiekosten Hiermee worden de kosten bedoeld die gespendeerd werden aan het verkrijgen van officiële documenten, bijvoorbeeld een afschrift uit een gemeentelijke administratie.

Laat uw onbetaalde facturen aanpakken door een professional. Zo gaat uw bedrijf weer snel een zorgeloze, gezonde toekomst tegemoet.

Uiteraard is een incasso-oplossing niet gratis. Het is echter belangrijk te weten welke kosten van toepassing zijn en wat u mag verwachten. Voor je de samenwerking met een incassobureau aangaat moet je dus weten welke kosten deze mogelijk zal vragen. Indien je alle mogelijke kosten kent kan je deze bespreken en vragen voor een totaalpakket….

Verder lezen