“No cure no pay” incasso: hoe werkt het?

U vindt het innen van onbetaalde facturen bij debiteuren een dure aangelegenheid? Misschien is een ‘no cure no pay’ incassobureau voor het incasseren van uitstaande vorderingen wel misschien iets voor u. Bij deze formule betaalt u geen opstart- of vaste abonnementskosten, maar betaalt u in functie van het resultaat.

Betaalt de wanbetaler zijn schuld, dan krijgt het incassobureau een vergoeding. Betaalt de wanbetaler niets, dan hoeft u ook niets te betalen aan het incassobureau.

Het incassobureau heeft dus dezelfde belang als de schuldeiser (m.n. de betaling van alle achterstallige vorderingen), daar zij voor hun inkomsten immers, net als de schuldeiser, afhankelijk zijn van de debiteur.

Werking “no cure no pay” incasso

Bij incasso is het no cure no pay principe heel simpel. Het incassobureau kan enkel geld verdienen als de schuld ingevorderd wordt. U schakelt het incassobureau in wanneer u merkt dat een klant niet van plan is zijn of haar factuur te betalen. Het incassobureau zal er alles aan doen om de klant te laten betalen. Aanmaningsbrieven, telefoongesprekken, mails,…

Op een professionele manier zorgt het incassobureau ervoor dat de wanbetaler zijn schuld vereffend. Zodra dit gebeurd is krijgt u het restbedrag (totaalbedrag van de factuur min de incassokosten) op uw rekening gestort. U betaalt dus een percentage op het factuurbedrag.

geslaagde no cure no pay incasso

Wanneer het incassobureau slaagt in haar opzet om de schuld van de wanbetaler terug te krijgen storten ze het restbedrag (factuurbedrag – incassokosten) op uw rekening.

Stel dat het niet lukt en het er naar uit ziet dat de wanbetaler zijn schuld niet meer zal betalen, dan hoeft u ook geen incassokosten te betalen.

De klant gaat bijvoorbeeld failliet of het ziet er naar uit dat u uw schuld niet meer terug krijgt. Het incassobureau gaat er alles aan doen om deze situatie te vermijden, maar in sommige gevallen is het onvermijdelijk.

Wanneer het er naar uit ziet dat de wanbetaler ook na meerder aanmaningen van het incassobureau niet zal betalen hoeft u niets te betalen aan het incassobureau.

Wanneer het er naar uit ziet dat de wanbetaler ook na meerdere aanmaningen van het incassobureau niet zal betalen hoeft u niets te betalen aan het incassobureau.

Voordelen no cure no pay incasso

‘No cure no pay’ kost u niets vooraf. Als het niets oplevert, betaalt u ook niets. Indien de vordering betaald wordt, heeft u kosteloos een incassobureau kunnen inschakelen. Goedkopere incasso kan dus niet.

Een ander voordeel is dat het incassobureau als een goede huisvader gaat handelen. In een andere formule zal het incassobureau u voor elke aanmaning of actie een kost aanrekenen.

Op zoek naar een incassobureau?

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Door gebruik te maken van een ‘no cure no pay’-formule heeft het incassobureau er geen belang bij nutteloze acties te ondernemen. Ze beperken zinloze communicatie en zorgen voor een zinvolle benadering van de invordering van de schulden. Dit zijn de grote voordelen van no cure no pay incasso:

  • U betaalt enkel bij resultaat
  • Geen overbodige acties
  • Incassobureau gaat voor schuldvereffening

Nadelen no cure no pay incasso

Maar, er kunnen ook nadelen aan deze formule verbonden zijn. Uw belangen en deze van het incassokantoor lopen niet altijd gelijk. Het kantoor zal misschien kost wat kost willen innen, terwijl u bv. bereidt bent een aantal toegevingen te doen, in functie van uw commerciële relatie met uw klant.

Denk maar aan het harde onverzoenlijke incassokantoor versus de redelijke zakenman die een relatie op lange termijn wil uitbouwen. Daarenboven betekenen lage kosten bijna automatisch minder dienstverlening en minder persoonlijk contact.

Let ook op dat, indien de vordering uiteindelijk niet geïnd kan worden (de klant gaat bv. failliet), er achteraf geen administratieve kosten of dossierkosten in rekening worden gebracht. Kies en vergelijk in elk geval verschillende incassobureau alvorens u een samenwerking aangaat. Vergelijk volledig vrijblijvend incasso-offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat is het totale bedrag van al uw openstaande facturen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.