Bobex logo
TANKKAARTEN, BETAALTERMINALS,...
ONTDEK AL ONZE GIDSEN»

Uw incassobureau kiezen in 2 stappen

 
Incassobureau kiezen

Een bedrijf dat veel te laat betaling ontvangt brengt zijn kapitaal in gevaar. Eindeloos wachten op uw geld met alle gevolgen vandien. U moet weten dat u, als het te laat, is geen juridische stappen meer kunt ondernemen. Om u bij te staan bij de organisatie en begeleiding van uw incassodossiers, kunt u een incassobureau inschakelen.

Hoe moet u nu een incassobureau kiezen?

Stap 1: Vraag een offerte aan

De beste manier om een incassobureau te vinden is offertes aanvragen. Zo kunt u gemakkelijk een aantal voorstellen en prijzen vergelijken. U kunt hierboven een vragenlijst invullen en wij zorgen ervoor dat u snel en geheel vrijblijvend offertes ontvangt van gespecialiseerde incassobureaus.

Stap 2: Vergelijk offertes en kies uw incassobureau

Heeft u uw offertes ontvangen? Dan is het tijd voor de volgende stap. Hieronder volgen 4 vragen die u zicht kunt stellen:

1. Wat is de betaalwijze van het incassobureau?
Sommige incassobureaus worden betaald op basis van het bedrag dat zij daadwerkelijk voor u innen. Andere incassodiensten hebben de voorkeur om met een vast bedrag te werken, ongeacht welk bedrag ze uiteindelijk voor u innen. Dit vast bedrag valt vaak onder de noemer “dossierkosten”.

Bij de eerste optie is het voordeel dat het agentschap betaald worden op basis van hun prestaties. Hierbij kunnen ze meer moeite en energie investeren om uw schuld te innen. Het is niet altijd gemakkelijk om deze wetgeving te volgen voor incassobureaus, aangezien de druk voor hen vaak erg hoog is.

2. Wat zijn de gebruikte methoden van het incassobureau?
Incasso is een gevoelige kwestie die snel uit de hand kan lopen. Daarom dat er tal van wetten de praktijk bepalen. De methoden die een incassodienst gebruikt moeten volkomen legaal zijn.

3. Hoelang bestaat de incassodienst?
Wanneer het incassobureau een manier van werken heeft met uitstekende resultaten als gevolg, dan kunt u er zeker van zijn dat anciënniteit een garantie voor succes is. Dit betekent in feite dat de winsten constant zijn en dat de incassodienst winstgevend is. Het incassobureau heeft dus hun waarde bewezen. En bovendien zorgt de anciënniteit hen meer ervaring geeft.

4. Wat zijn uw behoeften?
Elk bedrijf organiseert het geheel van activiteiten anders en volgens specifieke methoden. Afhankelijk van specifieke kenmerken van de sector, zal het bedrijf keizen voor een bepaalde vorm van bedrijfsvoering.

Daarom bestaan er incassodiensten die gespecialiseerd zijn in bepaalde sectoren. U moet dus best een incassobureau kiezen die de regels en kracht van uw sector kent. Daarnaast moet deze incassodienst op de hoogte zijn van alle financiële en juridische specificaties.

Aarzel niet langer, schakel een incassobureau in

Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes, vergelijk en maak de juiste keuze.

 

Overheid wil strenger optreden tegen bedrijven die te laat betalen   De regering wil hardhandig optreden tegen bedrijven en overheden die hun schulden niet op tijd of zelfs helemaal niet betalen. Dat steeds meer bedrijven en overheden hun schulden niet op tijd betalen is de eerste oorzaak van vele faillissementen. Verleden jaar werden 35% van…

Verder lezen